Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

Bok, imam 15 godina. Imam jedan problem jednom! Naime slikala sam se jednom dečku ne gola nego u donjem rublju. Nakon toga mi je počeo slati odvratne slike. I prijetiti mi da će me naći gdje živim i da ću bit samo njegova. Blokirala sam ga i više mi se nije javljao. Onda mi se javio neki dečko i pitao me samo tako bez srama jel volim više gačice ili tančine izvrijeđala sam ga i rekao je da ima moje slike. Blokirala sam i njega! Nikada mi nije poslao moju sliku koju navodno ima. Jesam li dobro postupala blokirajući ih. Kako trebam postupiti ako mj dečki šalju perverzne slike u Dm. Hvala. Ostaje li ovo privv.

✌️✌️, 15

Draga moja, hvala ti na javljanju i žao mi je što ti se to dogodilo. Ovo ostaje privatno, ne brini. Prvenstveno ti savjetujem da ubuduće nikome ne šalješ provokativne fotografije koliko god te netko to traži ili inzistira. Dobro si postupila što si ih blokirala, ali ako ti se tako nešto ponovi, nemoj ih vrijeđati niti im nemoj išta odgovarati, nego ih odmah blokiraj, a poruke koje sadrže prijetnje screenshotaj kako bi imala dokaze ako se situacija pogorša jer su prijetnje kazneno djelo. Ako dođe do pogoršanja situacije, obavezno razgovaraj s roditeljima i otvoreno im priznaj što se događa baš ovako kako si i meni. Svaki neželjen sadržaj, pa tako i perverzne slike, obavezno prijavi adminu platforme/društvene mreže, a tu osobu blokiraj. Drži se i sretno! Bit će bolje i sigurna sam da će ovo s vremenom prestati, jer im to više neće biti zabavno ako ćeš ih samo blokirati i ne obraćati pažnju! 🙂 -Ema

Ema Luketin