Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Bok neznam kako da posaljem ovo veroniki ali evo, jedan moj prijatelj mi je seksualno prjetio, slao mi je ruzne slike i rekao ako ih ne pogledam da ce me silovati tsko se nastavljalo, rekla sam tati i onda sam izbrisala njegov broj i tu aplikaciju, sve se rjesio ali prijatelj je imao 15 god a ja 11 i vise se nikad snjim nisam cula od 2019

Slomnjena, 11

Pitaj Stručnjaka

STRUCNJAK

Molim vas za pomoc javljaju mi se ljudi iz raznih zemalja i salju svoje gole slike i prisiljavaju me na s*x. Ja sam ih sve uvijek blokirala i onda su mi se javili na insta sa mojim slikama i ucjenivali su me da ce objaviti sve te slike. Molim vas recite mi sta da radim.

Maja, 16

Draga Maja, hvala ti na javljanju. Pitam se kako te prisiljavaju na seks ako se nalaze u drugim raznim zemljama? Svaki takav profil obavezno prijavi i blokiraj, te ne odgovaraj na takve poruke. Pitam se gdje su tvoji roditelji dok se dopisuješ s tim ljudima? Savjetujem ti da takve poruke screenshotaš i pokažeš roditeljima, a po potrebi i policiji. Ucjena, prijetnja i uvreda su kaznena djela i savjetujem ti da takve stvari prijavljuješ policiji. Ne shvaćam za koje tvoje slike te ucjenjuju da će ih objaviti? Znači li to da si im već slala neke svoje gole slike? Ako jesi, nemoj to više nikada činiti, a te sve osobe koje ih posjeduju zamoli da izbrišu te fotografije ili ćeš ih prijaviti policiji. Ako te nastave maltretirati, prijavi ih policiji zajedno s roditeljima. Sretno!

Pitaj Stručnjaka