Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Bok neznam kako da posaljem ovo veroniki ali evo, jedan moj prijatelj mi je seksualno prjetio, slao mi je ruzne slike i rekao ako ih ne pogledam da ce me silovati tsko se nastavljalo, rekla sam tati i onda sam izbrisala njegov broj i tu aplikaciju, sve se rjesio ali prijatelj je imao 15 god a ja 11 i vise se nikad snjim nisam cula od 2019

Slomnjena, 11

PvtMole

NENO HADZIHAJDIC

Pozdrav. Drago mi je da se mogu nekome otvoreno obtatiti a posebno mi je drago zato sto cete me vi razumjeti i pomoci mi. Moj bivsi koji sad ima 17 je prije mjesec ili dva odlicio napraviti fake profil na ig ja to tad nisam znala a njegove namjere su vjv bile da me natjera da mu saljem svoje slike. Javljao mi se sa porukama prijtnje itd.. Ja sam to sve zanemarivala ali kada je poslao moju adresu tad sam vec posumljala da je to neko koga ja znam ali nisam bila sigurna ko. Ucjenjivao me je da posaljem svoju golu sliku a onda je on poslao svoju na kojoj se ne vidi nheglvo lice. Nakon nekoliko dana uspio me je nagovoriti da mu posaljem svoju golu sliku sto sam i uradila. On mi sada prijeti i jako se plasim. Molim te pomozi mi.

Maja, 16

Bok Maja, hvala ti na javljanju i iskreno mi je žao što si se našla u takvoj situaciji. Nikada nemoj slati svoje gole slike nikome ni pod kojim uvjetima. Ne znam čime ti prijeti, ali svaka ucjena, prijetnja i uvreda je kazneno djelo, tako da znaš da ga možeš prijaviti policiji. Obavezno sve reci svojim roditeljima i screenshotaj njegove prijetnje jer ti uvijek mogu služiti kao dokaz, te im ih pokaži. Njemu reci da izbriše te slike ili ćeš ga prijaviti policiji za posjedovanje dječje pornografije i onda mu prestani odgovarati i blokiraj ga. Ako te nastavi maltretirati, svakako ga prijavi policiji zajedno s roditeljima. Drži se i budi hrabra!

PvtMole