Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

Kad sam bio 12.godina prolazio sam kroz tesko razdoblje u svom pubertetu i u tim svojim godinama! To je bio negdje 5.razred kad sam upoznao nove ucenike,naravno kao i uvijek prihvatio sam te nove frendove kao podrsku i kao nove prijatelje u razredu! No,oni mene nazalost nisu! Izrugivali su se samnom na svakakve nacine da sam “Gej”,da imam previse akni/bubuljica,psovali i izgovarali takve gadne rijeci,da je to bilo za nezamislit! Ja sam oduvijek bio skroman djecak i nisam nikom govorio taj svoj problem i kroz tu cyberbuillyng situaciju! Ali s vremenom su valjda shvatili koliko je to besmisleno govorenje takvih rijeci i koliko je to zapravo odvratno sto oni govore i hvala Bogu prestalo je! Sad sam sretan i zadovoljan i sa svima njima sam dobar,bez obzira sto se desilo! No,cijeli ovaj zakljucak je,koliko djeca u pubertetu neshvatljivo mogu biti bahata i bezobrazna,nesluteci na bilo kakve posljedice!

Leo, 15

Dragi Leo, stvarno mi je žao što si kroz sve to morao prolaziti, ali isto tako mi je jako drago što si tako zreo i pametan dečko i što si uspio sve to prebroditi. Hvala ti što si se javio i podijelio sa mnom svoje iskustvo! Zadirkivanje je uvijek užasno, ali imaš jedno iskustvo više i to te čini jačom osobom! Bravo i hvala što si se javio! Uživaj 🙂 -Em

Ema Luketin