Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

STRUCNJAK

Poštovani, Ugodno sam iznenađena da u Hrvatskoj postoje stručnjaci protiv cyberbullyinga.Od svoje 10 godine bila sam meta cyberbullyinga.Slikavali bi me mobitelom tokom sata u osnovnoj školi i ismijavali me na društvenoj mreži Facebook.To su danas slavne osobe koje imaju i reputaciju i ne bih otkrivala tko su.Danas sam odrasla osoba koja je prošla i “bullying”u školi,ali psihičke vrste.Do svoje 19 godine bila sam iznimno nesigurna u sebe i mrzila sam kako izgledam.Od 13 godine sam htjela operirati nos.U srednjoj školi su mi još govorili kako imam nos na “neku stvar”.A da ne govorim o prezimenu zbog kojeg su mi pokraj kuće ispisali nacističke znakove grafitom.Danas prolazim pokraj toga kao da ništa ne primjetim.Shvatila sam da je život prekratak da se osvrćem na budale koje vjv imaju psihičke poremećaje.Prošla sam kroz iznimno strašan događaj s 20 godina točnije u listopadu 2019,gdje nisam znala da hakeri mogu ući u icloud Vašeg mobitela..No o tome bi mogla cijeli roman napisati.Hvala

Boki, 21

Draga Boki, hvala na javljanju i pohvali, dajemo sve od sebe da pomognemo djeci i mladima koji to prolaze. Jako nam je žao što ste i Vi to prošli. Takve stvari svakako ostavljaju posljedice na samopouzdanje, a čine ih osobe koje zaista imaju psihičkih i duševnih problema. Drago nam je da ste toga svjesni i da su te stvari sada iza Vas. Ostanite jaki i hrabri! U nadi da Vam se tako nešto više neće događati, srdačno Vas pozdravljamo!

Pitaj Stručnjaka