Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

Evo moje iskustvo o Cyberbullyingu! To se dogodilo prije 2 godine,tocnije kad sam imao 13 godina! Krenuo sam se baviti yt... posto sam svirao klavir,sadrzaj na yt bio je na temu Piano Covera.tj glazbe! Nisu me svi prihvatili u tom hobiju bajno! Poceli su se izrugivati i pricali su mi da se samo sramotim sa svime time i da bolje uklonim sve sadrzaje i videe s yt.... U skoli sam imao puno dobrih i postenih prijatelja koji su bili uz mene i koji su mi bili podrska u mojoj karijeri! Ali naravno bilo je pojedinicakoji su poceli svaki moj novi videoprijavljivat yt zajednici! I pritom svaki moj video bio je uklonjen! Zapravo koliko su ti pojedinci jaki da se dogodilo ono sto nisam ocekivao. Bilo je to da mi je netko provalio u moj email i pristupio youtubeu i obrisao cijeli yt kanal! Bio sam jako razocaran. Nakon nekog vremena sam opet krenuo karijeru i uspjesan sam u njoj! Imam jedno pitanja za tebe na instagramu pa jel bi mogla otvoriti DM,zovem se @antonio____abicic... hvala unaprijed!

Antonio, 15

Dragi Antonio, hvala ti što si podijelio svoje iskustvo sa mnom. Jako mi je žao što si morao kroz sve to prolaziti, ali vjerujem da te sve to samo osnažilo i dalo ti poticaj da budeš takav kakav si danas – uspješan i odlučan! Samo nastavi tako! Bravo za sve i puno sreće dalje! 🙂 -Ema

Ema Luketin