Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Magic Leon

LEON ZILAVI

Mene u školi maltretiraju i zezaju zato što sam slaba ne zna baš puno kad učimo neko gradivo ne znam brzo čitati i stalno me svi zezaju zbog prištića na licu i zbog toga kako se odjevam i jer ne nosim nike, adidas... Svi misle da sam siromašna jer ne nosim popularne marke i to mi jako smeta imam samo 2 prijateljice kojima vjerujem i koje me nikada nećeju izdat.

Lucija, 12

Draga Lucija, hvala ti što si mi se javila i što mi vjeruješ. Jako mi je žao što se tako osjećaš! Na ovoj stranici se bavimo isključivo cyberbullyingom, ali savjetujem ti da svakako o tome razgovaraš sa svojim roditeljima. Oni te najbolje poznaju i sigurno ti mogu dati dobar savjet i pomoći ti. Svakako zapamti da nije bitno ono što nosimo i kako izgledamo, nego kakve smo osobe iz unutra. Drago mi je što imaš te dvije prave prijateljice – važnije je da imamo manje, ali pravih prijatelja, nego puno onih koji se samo pretvaraju da su nam prijatelji. Također, za to zezanje bi mogla reći i razrednici / razredniku kako bi oni mogli upozoriti te učenike da se više ne ponašaju tako. Uvijek se možeš obratiti i školskome psihologu koji će ti također pomoći. I mene su znali često zadirkivati, ali ne smiješ dopustiti da to utječe na tvoje samopouzdanje. Samo budi svoja i nemoj se obazirati na to što oni pričaju!

Magic Leon