Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Bok neznam kako da posaljem ovo veroniki ali evo, jedan moj prijatelj mi je seksualno prjetio, slao mi je ruzne slike i rekao ako ih ne pogledam da ce me silovati tsko se nastavljalo, rekla sam tati i onda sam izbrisala njegov broj i tu aplikaciju, sve se rjesio ali prijatelj je imao 15 god a ja 11 i vise se nikad snjim nisam cula od 2019

Slomnjena, 11

Magic Leon

LEON ZILAVI

Dobar dan,već neko vrijeme tajim od svojih da u mom razrednu jedna cura stalno radi neke gluposti kako bi meni napakostila,prije mi je podmetnula nogu i pala sam i izbila zub a ona je to snimila i objavila ,nakon toga mi je prijetila u školskom WC-u da ako kažem učiteljici ili ravnateljici što je napravila da će moje roditelje prijaviti policiji. Više nemogu trpiti njeno ponašanje i neznam što da napravim.

Lucija R, 11.5

Draga Lucija, hvala ti što si mi se javila i žao mi je što ti se to događa, ali obavezno to moraš prijaviti i svojim roditeljima i učiteljici, a ako ju oni ne spriječe, onda i ravnateljici ili školskom pedagogu/psihologu. Ne boj se njezinih prijetnji, svaki oblik nasilja moraš prijaviti! Tako i taj video ako još postoji online, moraš prijaviti adminima platforme na kojoj je objavljen, a možeš i policiji na Red button i Centru za sigurniji internet. Savjetujem ti da čim prije razgovaraš s roditeljima i otvoreno im priznao što ti se događa. Oni će ti pomoći u tome da se situacija riješi i da se to nasilje zaustavi. Ne dopusti da ti takve provokacije utjeću na samopouzdanje jer si jača od toga. Bit će sve u redu. Drži se i siguran sam da će to sve brzo proći.

Magic Leon