Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

Bok Ema, drago mi je jer ti se mogu obradit ovako. Imam dosta problema sa svojim aknama na licu dok sam bila manja lice mi nije bilo čisto već puno bubuljica. Danas me u školi, kad odem van ili negdje većina prijatelja ali i onih koji me ne znaju dosta zezaju oko mojih bubuljica jer ih dosita imam puno i svaki put to trpim i trpim. Ponekad mi dođe da plačem jer ne volim svoje lice. Svjesna sam da nitko nije savršen i razumijem to, ali imam toliko krema i proizvoda što ne pomažu i imam tolike muke oko toga. Jednostavno sam objekat za zezanje i sprdnju. Ja ne znam kako da si pomognem kako da ostali shvate da imam problema,jednostavno sam svaki dan pod stresom radi svog lica. Nadam se da ćeš vidjet ovo i odgovoriti. Lijep pozrdav Ema!

Ivana, 12

Draga Ivana, hvala ti što si mi se javila i žao mi je što se tako osjećaš. Na ovoj platformi se bavimo isključivo problemom cyberbullinga, ali savjetujem ti da se obratiš svojim roditeljima i objasniš im kako se osjećaš zbog problema s bubuljicama. Obavezno im naglasi kako ti kreme i proizvodi koje koristiš ne odgovaraju, odnosno ne pomažu, i zamoli ih da zajedno posjetite dermatologa. Danas postoje mnoga rješenja za taj problem i doktori ti mogu prepisati drugačije rješenje u slučaju da ti ono koje trenutno koristiš ne pomaže. Zato ne brini i nemoj biti pod stresom zbog toga jer se to može riješiti! Nadam se da ćeš čim prije pronaći proizvod koji ti odgovara i djeluje, te da ćeš zavoljeti svoje lice i biti sretna i ponosna. Sretno!

Ema Luketin