Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

Draga Ema,ja kad sam bila u usnovnoj školi meni se dogodila jedna situacija koju pamptim i dalje i kohe kad se setim hvata me jeza.Ja sam u petom razredu imala imstagram i sada tu nam je bila sestra ona mi je slučajno uzela te lefom i zapratila neke ljude bez moje dozvole.Posle par minuta meni stiže jedna poruka navodno od stubera i glasila je ovako:,,pošto si ti prvi naš fan mi ce mo ti poslati stuberi kapu i šal samo nam napiši tvoju adresu".Ja ovde već svatam da to nisu stuberi i ja mu odgovorim :,,Ne želim da ti pošaljem adresu"!Onda mi je rekao da mu pošaljem školu u koju idem i ja sam odgovorila,,Ne želim"!On je onda pokušavao da me nagobori,ali ja nisam htela i onda je krenuo da me psuje,,Jebem ti mater malu bezobraznu....... i da sada ne nabrakam jer ima još mnogo psovki.

Milica Miljuš, 17

Draga Milica, hvala ti na javljanju. Jako mi je žao što si proživjela to grozno iskustvo, ali istovremeno mi je jako drago što si tako pametno i hrabro reagirala i što nisi slala osobne podatke nepoznatim i zlonamjernim osobama. Bravo!

Ema Luketin