Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Bok neznam kako da posaljem ovo veroniki ali evo, jedan moj prijatelj mi je seksualno prjetio, slao mi je ruzne slike i rekao ako ih ne pogledam da ce me silovati tsko se nastavljalo, rekla sam tati i onda sam izbrisala njegov broj i tu aplikaciju, sve se rjesio ali prijatelj je imao 15 god a ja 11 i vise se nikad snjim nisam cula od 2019

Slomnjena, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

moja mama i tata su se rastali kad sam bila beba, živim s mamom i sve je bilo super dok u nas zivot nije ušla jedna osoba a to je njezin dečko. ona je sretna ali mene je potpuno izostavila prođe dan a da me pozdravila nije.Sto da radim?

Lea, 12

Draga Lea, hvala ti na javljanju i žao mi je što se tako osjećaš. Na ovoj platformi se bavimo isključivo problemom cyberbullinga, ali savjetujem ti da obavezno čim prije sjedneš i razgovaraš sa svojom mamom o tome kako se ti osjećaš što se toga tiče, a napomeni joj i kako si primjetila da prođu dani, a da te ne pozdravi. Sigurna sam da te mama nije namjerno izostavila, nego da joj samo moraš na to ukazati kako bi to popravila. Vidim da si dovoljno pametna i zrela djevojka da sve razumiješ, zato mislim da ćeš znati i moći lijepo, otvoreno i iskreno razgovarati s mamom o tome i objasniti joj stvari ovako kao što si objasnila i meni. Drži se i sretno!

Ema Luketin