Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Bok neznam kako da posaljem ovo veroniki ali evo, jedan moj prijatelj mi je seksualno prjetio, slao mi je ruzne slike i rekao ako ih ne pogledam da ce me silovati tsko se nastavljalo, rekla sam tati i onda sam izbrisala njegov broj i tu aplikaciju, sve se rjesio ali prijatelj je imao 15 god a ja 11 i vise se nikad snjim nisam cula od 2019

Slomnjena, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

hej Ema..ovo sto mi se desilo ne vjerujem da cu izbacit ikada iz glave. bio je jedan profil koji je vodio neki decko iz moje skole i na tom profilu su bila misljenja o ucenicima iz moje skole..bilo je postavljeno pitanje o meni i jos dbije frendice kao kakve smo. svi su pisali da smo uzasno razmazene, uzasne i bezobraznr. bilo je vise takvih profila s uzasnim porukama. i uzivo su me jedne 3 cure vrijedale i gurale konsantmo po skoli. rekla sam mami ali nijr bilo izlaza. to se svako malo smiruje i vraca...pokusavam zaboravljat na to ali samo umisljam kako sam uzasna. stavrno ako stignes procitati hvala ti. jos uvijek se borim sli manje. hvala ti .

ialicccae, 13

Draga ialicccae, hvala ti na javljanju. Žao mi je što ti se to događa, nitko to ne zaslužuje. Prijavi svaki takav komentar ili profil i obavezno i dalje razgovaraj s roditeljima o tome što ti se događa. Nepoželjni sadržaj na internetu možeš prijaviti i Centru za sigurniji internet i policiji na Red button, a budući da cyberbulling, a i bulling vrše osobe iz tvoje škole, o tome možeš razgovarati i sa svojim razrednikom/razrednicom, te školskim pedagogom/psihologom ili ravnateljem/ravnateljicom. Budući da se nije smirilo, možda je najbolje da tvoja mama razgovara s tvojim/tvojom razrednikom/razrednicom i da se poduzmu oštrije mjere koje će zaustaviti te zlostavljače. Drži se i sretno!

Ema Luketin