Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

Drag Ema, nadam se Da ćeš vidjeti ovu poruku i da ćeš mi moći pomoći. Već duže vrijeme me svi izbjegavaju i uvujek sam sama ( to je bilo u školi ) ali sada svi imamo školu kod kući tako da me nemaju kako izbjegavati, ali sada postoje društvene mreže. Vrlo vrlo čsto mi šalju poruke di me vrijeđeju zbog izglleda jer nosim naočali i još puno toga... Stvarno neznam što da radim. Nadam se Da me razumiješ i hvala ti što si ovdje da pomogneš nama kojima je trenutno potrena pomoć! Hvala ti što postojiš!!!❤️

Lanax3, 13

Draga moja, hvala ti što si mi se javila i što mi vjeruješ. Stvarno mi je žao zbog svega što prolaziš i znam da ti nije lako. Iako znam da je lakše reći nego napraviti, ali zaista se ne trebaš obazirati na te ružne komentare. Uvijek će biti ljudi koji jedva čekaju nekoga povrijediti… Mislim da bi bilo dobro da o tome razgovaraš i sa svojim roditeljima, vjerujem da će i oni biti uz tebe i pomoći ti. Pokušaj sve te ružne poruke izbrisati, blokirati ili ako su javne onda prijaviti adminu društvenih mreža da ih ukloni. Samo budi jaka i vjerujem da će doći vrijeme kada ćeš imati puno dragih prijatelja oko sebe koji te sigurno neće izbjegavati.

Ema Luketin