Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

Bok,imam problem s nasiljem vec dugih niz godina. Online je sve zapocelo. Postoji skupina dijece od 13-16 godija koji me maltetiriaju i ismijavaju jer se bavim politikom. Prave slike gdje me vrijedaju,pisu ruzna si ubij se,prije nekoliko dana su napravili moj lazni profil zaprjetila sam im policijom pa su su prestali. Prosle godine dok sam zivjela u splitu jedna cura od 14 ipo godina je mene ponizavala i vrijedla a ja imam 20 ona je svima govorila da udu na moj instagram i da mi salju poruke nitko te ne voli ruzna si ubij se. Pravila je takodrr profile preko kojih mi je svasta pisala,ona i ta dijeca su kacila moje slike na profile i sprdali se. Gledali su me kao da ce me ubiti a dosta sam starija od njih. Sad me strah da se isto ne desi i u ovaj novi kraj Hrvatske gdje sad zivim,pa ako moze koji savijet. Lp,Tea.

Tea, 20

Draga Tea, žao mi je zbog svega što si proživjela proteklih godina. Dobro si reagirala što si im zaprijetila policijom i drago mi je što je tada prestalo, ali ako se takvi slučajevi ponove svakako bi ih stvarno trebala prijaviti. Sve lažne profile, uvrede i slično, osim policiji, trebaš prijaviti i adminu društvenih mreža kako bi se što prije uklonili. Ako si se odselila daleko od te skupine koja te vrijeđala i maltretirala vjerujem da se takve stvari neće ponavljati, ali sad znaš što treba učiniti kada do toga dođe. Želim ti svu sreću u novome gradu i stvarno se nadam da više nikada nećeš imati takvih problema!

Ema Luketin