Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

Pozdrav,idem u 5.razred osnovne škole.Moj problem je taj što nemam društva.Kada pokušavam u školi govoriti s nekim samo dečki me doživljavaju a jedno 3 cura.Naša škola je vrlo mala i u cijeloj školi nas ima oko 45 sa nižim razredima koji su spojeni.Dok nije bila ova korona htijeli smo samo veći razredi otići u Rijeku kao izlet.Ja sam mislila d aću propast u zemlju zato što sve cure bi imale para samo ja nebi imala,pojavila se korona i odgodilo se.Nisam bila baš sretna no barem nisam to preživljavala.Ne znam što da radim.Nemam najbolju prijateljicu.Zapravo nemam nikoga osim obitelji.Jedna "prijazeljica"me doživljava kad smo same a kad je u društvu ko da me nema.Dok ovo govorim plačem zato jer mi je teško.Mama ne zna što da mi kaže zato jer nije to preživljavala no ja evo da.Nadam se da imate neko rješenje jer ja ne znam još sam dijete i nemogu znati kako da se obranim.Nadam se da me razumijete.Pozdrav.

Stefi, 11

Draga Stefi, hvala ti na javljanju. Razumijemo te i jako nam je žao što to prolaziš. Budući da vam je škola tako mala, sigurni smo da će školska stručna služba (psiholog i/ili pedagog) adekvatno reagirati ako im se iskreno i otvoreno obratiš, te da će ti pomoći nositi se s tim i zajedno s tobom prolaziti kroz sve. Zamoli ih da ti daju savjete kako promijeniti stvari i objasni im kako ti je teško zbog svega toga. Ako si iz Hrvatske, potičemo te da se obratiš i i Hrabrom telefonu i njihovi stručnjaci će ti također pomoći. Mi smo stručnjaci za medije, pa zato nismo u mogućnosti davati savjete druge vrste, ali te upućujemo onima koji rade s djecom i koji su u tome stručni. Nadamo se da ćeš se čim prije osjećati bolje i da će ubrzo sve to biti iza tebe. Drži se i sretno!

Ema Luketin