Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Bok neznam kako da posaljem ovo veroniki ali evo, jedan moj prijatelj mi je seksualno prjetio, slao mi je ruzne slike i rekao ako ih ne pogledam da ce me silovati tsko se nastavljalo, rekla sam tati i onda sam izbrisala njegov broj i tu aplikaciju, sve se rjesio ali prijatelj je imao 15 god a ja 11 i vise se nikad snjim nisam cula od 2019

Slomnjena, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

Imam problem sa bivsim prijateljom, vrijeđa me i nagovara ljude koje ja ni ne poznajem da mi pisu poruke npr "aj mali ped*ru ,neko ce te pretuc na ulici , nađi zivot" itd bio sam vec i kod strucne sluzbe u skoli ali oni nisu napravili nista , neznam sto da radim brinem se da nece nagovorit neku djecu da me pretuku , jer mi se neda ic u bolnici radi nekog malog klinca ,on jednostavno zeli da se osjecam jadno . Treniram plivanje i jedan sam od 3 najbolja u hrvatskoj pa mi to da samopouzdanja. I drzi me na nogama.

The_zuna, 11

Dragi The_zuna, stvarno mi je žao što se tvoj prijatelj tako ponaša prema tebi i što sve to proživljavaš. Dobro je što si sve prijavio stručnoj službi, ali ako oni nisu ništa poduzeli, odi korak dalje pa prijavi sve ravnatelju. Nadam se da roditelji znaju za sve to što se događa i da su ti i oni podrška u cijeloj situaciji. Svaka čast na postignućima na plivanju! Samo tako nastavi i fokusiraj se na uspjeh, a ne na njih i ružne komentare. Sve te poruke izbriši, blokiraj ih, a ako su javno objavljene onda prijavi adminu stranice kako bi što prije bile uklonjene. Ako se maltretiranje nastavi i prijetnje postanu ozbiljne, sve možeš prijaviti i policiji, važno je samo da čuvaš dokaze. Samo budi hrabar i vjerujem da će sve riješiti!

Ema Luketin