Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Bok neznam kako da posaljem ovo veroniki ali evo, jedan moj prijatelj mi je seksualno prjetio, slao mi je ruzne slike i rekao ako ih ne pogledam da ce me silovati tsko se nastavljalo, rekla sam tati i onda sam izbrisala njegov broj i tu aplikaciju, sve se rjesio ali prijatelj je imao 15 god a ja 11 i vise se nikad snjim nisam cula od 2019

Slomnjena, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

Bok Ema, ja nemam problema sa cyberbullyingom ali imam sa drugom vrstom bullyinga.Sve je pocelo u 5 razredu.Jedan decko koji me nije prihvacao bez razloga stalno je govorio da izgledam kao cimpanza i onda jos do danas(sad sam 8. razred)stalno govore cimpa cimpanza,jedes banane i takve stvari i ja odmah kada cujem cimpanza,majmun,banane odmah se svega tog sjetim i mislim da me to nikada nece proci.Od ove godine je pocelo nesto sto je zamijenilo rijeci cimpanza,a to je reflektor.Naime ja imam problem s kozom da mi je jako masna i ja znam da je to zbog puberteta i zbog izlucivanja zlijzda ali ja stapno mislim da sam ja kriva za to i stalno su nadimci refi,reflektor i recenice u smislu netreba nam svijetlo jer imamo reflektor u razredu.Moja mama zna za 5 i 6 razred ali za dalje nezna i ne zelim joj reci jer ju nezelim rastuziti i ne zelim da ide kod razrednice ili nekoga jer znam da ce biti jos gore.Ja sam stvarno to pokusala zaboravit i bila dobra prema njima ali oni bi ponavljali.Savjet?

AT, 14

Draga AT, hvala ti na javljanju i jako mi je žao čuti da ti se to događa. Savjetujem ti da im kažeš da ti to smeta i da ih zamoliš da prestanu. Ako oni to ne razumiju i ne žele prestati, onda ni ne zaslužuju da više budeš dobra prema njima, nego da ih napokon prijaviš razrednici ili školskoj stručnoj službi da bi ih se zaustavilo. Nadam se ipak da će prestati kad im objasniš da to nije u redu. Drži se i sretno!

Ema Luketin