Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

Kada cure iz razreda koje misle na to samo kako izgledaju i kada će kupiti novi iphone treba rješenje nekog zadatka,ja im moram dati.Kažu ako im nedam da neće biti dobro i da će cijeli razred biti protiv mene..Ja imam svoju najbolju prijateljicu iz razreda,ona i ja se baš ne družimo s drugima ali nismo posvađane.Ove školske godine,u 10 mjesecu sam si rekla,dosta!Ne želim im više davati zadatke koje one vjerojatno nisu ni pogledale.I onda je počelo još gore od samog ignoriranja.Na instagramu su redovito objavljivale mene u kupaćem kostimu koje su 'prikupile' tokom ljeta dok nisam bila u najboljem izdanju..Zatim bi stalno govorile pred svima najčešće,nemam novaca,da sam siromašna i tako..Ne,nisam siromašna ni ništa drugo,normalo se oblačim i imam markiranu robu na koju su one,samo kako se ja tješim,ljubomorne..Trenutno ruganje se odnosi da sam štreber,ali nisam.Prosječan sam đak sa najviše četvorki..Nemogu više tako.Stalo sam im samo ja na 'piku'.Nezman kako da me prestanu ponižavati?!

akurtalj, 13

Draga moja, hvala ti što mi vjeruješ i što si mi se javila. Stvarno mi je žao što sve to prolaziš i ako već nisi, moraš sve reći svojim roditeljima. Oni su uvijek tu za tebe i vjerujem da će ti razgovor s njima puno pomoći. S obzirom na to da se sve odvija i u školi, trebala bi za to ponižavanje reći i svojoj razrednici / razredniku. Pokušaj zanemariti njihove komentare, a ako se uvrede budu pojavljivale na društvenim mrežama svakako prijavi sve te sadržaje administratoru stanice kako bi ih što prije uklonili. Sretno!

Ema Luketin