Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

Bok Ema moje ime je Tara i imam 11 g. Ja baš nisam toliko moderno dijete. Mama mi je rekla da ne smijem imati ni Instagram ni Tik Tok, jer po zakonu za to mogu imat sa 13 g. Vršnjaci me izruguju radi toga, zato jer imam Family Link na mobu, i zato jer nemam društvene mreže. No puno me njih izruguje radi mojih prištića (kojih ima krcato). Nikada nisam bila omiljena. Prije 1. r sam slomila nogu i bila sam u kolicima, nisam mogla hodati, pa sam teško stjecala prijatelje. Ni danas školarci ne vole moj karakter, jedno tko me voli su moji prijatelji s ulice, a svi su malđi od mene.❤ Oni me jedini istinski vole. Znam da je pismo malo glupo, ali vjeruj mi, to što mi se događa je više nego grozno. I još... nisam baš omiljena jer imam kratku kosu, a cura sam. Ali sam zato poslužila kao inspiracija jednoj curi o kojoj ću ti pisati. Volim te punoooo i nadam se brzom odgovoru!😘 P.S. anonimno!!!

Tara❤, 11

Draga Tara, hvala ti na javljanju i žao mi je što ti je tako, ali nema ništa loše u tome što nisi moderno dijete 🙂 Mama je u pravu, dobna granica za društvene mreže je 13 godina i sasvim je u redu što ti to mama brani. Nije u redu što te vršnjaci izruguju, i zato se nadam da ćeš to iskreno i otvoreno reći mami i da će ti pomoći u tome da ih se spriječi. Razgovaraj i s učiteljicom o tome ili neka mama dođe u školu razgovarati s njom. Nadam se da će onda prestati to raditi. Super je što imaš prave prijatelje i nije važno što su iz ulice, a ne škole ili to što su mlađi, nego je bitno da imaš prave prijatelje 🙂 Pozdrav

Ema Luketin