Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

Bok Ema ovo je drugi dio priče o dečku iz Njemačke koji me silovao. Prošlo je par dana i došla je nov poruka od tog dečka ovaj put bila je slika. Na toj slici bilo je on koji se slikao u ogledalu ali gol. Naravno moji roditelji mi nisu dozvolili da vidim tu sliku. Moji su roditelji otišli na policiju, ali policija nije mogla ništa do poduzme. Policija je rekla samo da ga blokiramo i da mi naprave sigurniji profil na Instagramu. Pa Ema evo ovo je moja priča. Možeš li mi poslati neki savjet koji će mi pomoći ako opet prođem kroz to.

Ana Marija, 15

Draga Ana Marija, hvala ti na javljanju. Jako mi je žao što ti se to dogodilo, ali ispravno si reagirala što si to pokazala roditeljima i to je za svaku pohvalu. Oni su ti pružili veliku podršku i to je jako lijepo od njih. Nadam se da sad imaš sigurniji profil i da ti se to više neće ponavljati, ali ako se slučajno ikada susretneš s ikakvim neželjenim sadržajem na internetu, obavezno ga prijavi adminima stranice ili platforme na kojoj se nalazi, a možeš ga prijaviti i Centru za sigurniji internet i policiji na Red button. Ne mogu si ni zamisliti kako ti je bilo prolaziti kroz tako nešto.. Sada je sve rješeno, sad si puno sigurnije i možeš se fokusirati na stvari koje te čine sretnom! Sretno dalje! 🙂 -Ema

Ema Luketin