Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

Bok, ja sam Ivana. Imam problem. Moja bivša bff i ja smo se posvađale i ona je poćela po instagramu pisati kako sam ja glupa, kako se nitko ne treba družiti samnom. Ja sam ju zamolila da to ne radi i rekla sestrama. Ona mi je u dm na instagramu poćela pisati ružne poruke tipa da sam najgluplja na svijetu, da sam ružna i tako. Na to sam joj samo pisala "hvala volim i ja tebe." Htjela sam joj dati doznanja da me ne dira to što mi piše.. no nije tako. Ona mi se isprićala i ja sam joj oprostila. Iskreno milsim da nisam trebala. Ne bih se više htjela družiti s njom ali ne znam kako da joj to kažem, jer me jako povrijedila i ne bih da se to ponovi. Ali ako joj kažem da neželim biti s njom prijateljica zbog onoga vjerojatno će napraviti istu stvar, poćeti me vrijeđati i tako... Ne znam što da učinim.

Ivana, 12

Draga Ivana, dobro si postupila što si za sve to rekla svojim sestrama i što se nisi upuštala u raspravu s tom prijateljicom putem društvenih mreža. Vjerujem da je to sve skupa bilo vrlo ružno iskustvo za tebe i da ne možeš samo tako prijeći preko toga. Mislim da bi otvoreno trebala razgovarati s tom prijateljicom i reći joj što misliš o svemu tome. Ne bismo se trebali zbog straha družiti s nekim, vjerojatno će i ona s vremenom shvatiti da to više nije ono “pravo” prijateljstvo koje je nekoć bilo. Trebaš slušati sebe i svoje osjećaje, tako ćeš najbolje donijeti pravu odluku. Budi hrabra i sretno!

Ema Luketin