Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

Bok Ema jako mi je drago što mogu ovu priču podijeliti s tobom. Na kraju petog razreda ja nisam imala mobitel jer mi se strgao, ljudi iz mog razreda su išli van da proslave završetak školske godine. Ja sam rekla jednoj curi da ću i ja doći ali ona to nije stigla reći drugima, kada sam se ja pojavila svi su me jako čudno pogledali ali smo ipak otišli nešto pojesti. Nakon toga smo se trebali ići prošetati ali su mi oni počeli govoriti kako ja ne pripadam u njihov razred, kako ja ne bi smjela biti ovdje, da sam ja jako bezobrazna, da ja ne pripadam u njihovo društvo i još puno stvari. Kada sam rekla našoj razrednici ona je pričala sa psihologinjom i radila je radionice ali se ništa nije promijenilo. Molim te mi reci ako imaš neki savjet, ovo nije slučaj nasilja na internetu ali sam ga ipak trebala podijeliti s tobom.

Laura , 13

Draga Laura, hvala ti na javljanju i žao mi je što ti se to dogodilo. Moj savjet ti je da upoznaš razrednicu ili psihologinju s činjenicom da se ništa nije promijenilo kako bi mogle poduzeti daljnje mjere. Jako je lijepo od njih da su se potrudile poraditi na tome, ali pokušaj im objasniti da se to nažalost još uvijek događa. Sretno!

Ema Luketin