Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

Ovako ja živim u jednom selu karaj Vukovara to selo se zove Petrovci u 5 razred kada sam krenuo morao sam u Vukovar ić i školu.Tada je krenulo da se dečki iz mog mjesta već prestaju družiti sa mnom samo jedan dečko i ja iz Vukovara smo se družili.Prvo su me zezali jer su mislili da sam jadnik(tako su me nazivali) i onda je jedan dečko rekao svima iz razreda da me zovu Hardi-Barbi mene je to pogađalo iko nisi svi govorili no ja kada bi se žalio u školi ostatak bi to poreko. A kući kada sam rekao samo su me tješili. No sada kako je onlin škola nemam tih problema a i zadnjih tjedan dva u školi dok smo bili sam se družio s nekima i više me besprdaju,ali su ostala 2,3 koji me ismijavaju.

Nick, 12

Dragi Nick, hvala ti na javljanju. Žao mi je što ti se to događalo, ali mi je drago što se više ne događa. Nadam se da više ni neće i da će i ta 2-3 prestati. Super je što te tvoji kući tješe, jako je lijepo imati takvu podršku. U slučaju da te ponovno netko u školi bude maltretirao, nemoj se bojati to reći razredniku/razrednici jer oni ih mogu zaustaviti u tome. Ako ih ne zaustave, obrati se školskoj stručnoj službi (pedagogu/psihologu) ili ravnatelju/ravnateljici. Još puuno ljudi će proći kroz tvoj život, ali sve se događa s razlogom i nakon kiše uvijek dolazi sunce! Tako da sam sigurna da će ti biti jedan predivan period kad zaboraviš na ovo! Drži se i sretno! – Ema

Ema Luketin