Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Bok neznam kako da posaljem ovo veroniki ali evo, jedan moj prijatelj mi je seksualno prjetio, slao mi je ruzne slike i rekao ako ih ne pogledam da ce me silovati tsko se nastavljalo, rekla sam tati i onda sam izbrisala njegov broj i tu aplikaciju, sve se rjesio ali prijatelj je imao 15 god a ja 11 i vise se nikad snjim nisam cula od 2019

Slomnjena, 11

Pitaj Stručnjaka

STRUCNJAK

Dragi stručnjače! Moj prijatelj ima problem. On je najstariji, ima još dva mlađa brata i maluđu sestru. Njega roditelji krive za sve, on je uvijek u kazni radi ovih mlađih, stalno dobiva po prstima radi njih. Baš sam danas pogledala video Eme Luketin i saznala za ovu starnicu, te sam mu obećala da ću Vam pisati. Stvarno bih mu htjela pomoći, ide tek drugi razred, a život mu je grozan. Ima brata od 6, 5 i sestru od 3 g. Molim Vas neki savjet. Ja sam također starija sestra, ali ako je kriva mlađa, onda je ona kriva, a ne ja. On mi je najbolji prijatelj i želim mu pomoći. Također, ima i problema s debljinom (ima 47 kg!) i mnogi ga maltretiraju. Pomozite mu, molim Vas!

Muskobanjasta, 11

Draga naša, hvala ti što si nam se javila i jako je lijepo od tebe što tako brineš za svog prijatelja. Žao nam je što mu se to događa. Na ovoj platformi se bavimo isključivo problemom cyberbullinga i mi se kao stručnjaci za medije ne možemo baviti problemima druge vrste, ali savjetujem ti da mu pomogneš na način da se obratiš svojim roditeljima i objasniš im sve baš ovako kao što si i nama. Oni će te saslušati i razumjeti, a sigurno će ti dati i neki dobar savjet ili će mu oni izravno pomoći. Ako ne želiš razgovarati s roditeljima o tome, obrati se nekoj drugoj odrasloj osobi u koju imaš povjerenja, ili jednostavno svom razredniku/razrednici ili školskom pedagogu/psihologu. Oni su tu za vas učenike i educirani su da vam pomognu, zato se nemoj sramiti otvoreno razgovarati s njima. Nadam se da će se situacija uskoro popraviti! Sretno!

Pitaj Stručnjaka