Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

Bok,Ema gledala sam tvoj zadnji video koji si izbacila na svom kanalu. Kada si pričala o svom iskustvu sa bullingom, gledajući i slušajući tvoju priču samo što nisam počela plakati, a to je zato što sam u tvojoj priči našla sadašnju sebe. Mojoj problem vlada još od osnovne škole i mislila sam kada odem u srednju školu da će se stvari promijeniti no stvari su ostale iste ništa se nije promijenilo. Kao da me moji prijatelji ne primjećuju, imam osjećaj kao da me izbjegavaju, ali nezz zašto. Mislim ja znam da ja imam problema sa samopouzdanjem, ali ja sam jednostavno takva. Npr kada sam uganula zglob nitko me nije pitao kako sam, boli li me i mnoge druge stvari. Kada je njima bila potrebna pomoć ja sam im pomogla no kada sam ih ja pitala za pomoću oni ju jednostavno nisu htjeli uzvratiti. Nezz imam dojam ako se ja ne oblacim kao oni ili ponašam ili ako ne slušam istu glazbu kao i oni kao da ja nisam njihov tip osobe za razgovor ili druženje.. Nekad se za pitam je li problem u meni?

Lana, 16

Draga Lana, hala ti puno na javljanju. Jako si me razveselila lijepim riječima i pohvalama koje si napisala. Razumijem tvoj problem i žao mi je što se tako osjećaš. Znam kako ti je, i ja sam se veliku većinu puta u društvu osjećala kao crna ovca, isto nisam slušala glazbu kao većina, nisam se oblačila kao većina itd.. To ti samo znači da si svoja i da si posebna. Ja sam uvijek sama sebe krivila i uvijek sam se pitala “zašto ja ne mogu biti ko oni” “zašto se ja ne ponašam tako”… Najbitnije je da voliš sebe i da se prihvatiš, od trena kad sam ja prihvatila sve svoje “mane” i vjerovala sama u sebe, ljudi su počeli dolaziti oko mene i stvorila sam prijatelje. Ako ne voliš sebe prvo, neće te moći ni ostali. Sama sebe najbolje poznaješ i nemoj da ti drugi manipuliraju i govore kako bi se trebala oblačiti, što slušati, kako pričati i što čitati. Slušaj svoje srce i budi sama sebi uvijek najbolji prijatelj! Šaljem puuno pozdrava i toplih zagrljaja i nadam se da sam ti barem malo pomogla! 🙂 Sretno! -Ema

Ema Luketin