Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Bok neznam kako da posaljem ovo veroniki ali evo, jedan moj prijatelj mi je seksualno prjetio, slao mi je ruzne slike i rekao ako ih ne pogledam da ce me silovati tsko se nastavljalo, rekla sam tati i onda sam izbrisala njegov broj i tu aplikaciju, sve se rjesio ali prijatelj je imao 15 god a ja 11 i vise se nikad snjim nisam cula od 2019

Slomnjena, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

Pogledala sam tvoj video i potaknuo me da ti ovo napišem... u mojoj školi cyberbullying i običan bulliynug su nešto sasvim normalno i to me jako rastužuje, nažalost ja sam dijete koje je sklono takvoj vrsti nasilja i prije kada smo još uvijek išli u školu bilo me strah što će se sve desiti... dan u školi nikada ne bi prošao bez nekakve uvrede tipa "glupa si" "nitko te ne voli"... kada bih došla doma mislila bih da je sada sve gotovo da sam sada sigurna, ali tada bi krenuo cyberbullying. Svaki dan me sve više i više bilo strah otvoriti poruku ili pogledati nekakav ružan komentar koji je napisan ispod moje objave. Pričala sam uvijek o ovome sa mamom jer je ona bila osoba koja me najviše razumjela... pričala sam i sa pedagogicom ali ona ništa nije poduzela, svi pedagozi,psiholozi... moje škole pravili su se kao da ništa nisu čuli i to je zapravo nešto što me najviše i rastužilo... nikada nisam htjela pričati o ovome a kada sam napokon skupila snagu nitko u mojoj školi nije ništa poduzeo.

lari, 13

Draga lari, hvala ti na javljanju i žao mi je što i ti to prolaziš. Drago mi je da se povjeravaš mami, ali mi je žao što školska stručna služba ni u tvom slučaju nije adekvatno reagirala. Možda bi mogla zamoliti mamu da ona ode u školu i objasni im problem kako bi ga ozbiljnije shvatili. Što se tiče uvredljivih poruka i komentara, prijavi svaki takav komentar ili poruku i obavezno razgovaraj s roditeljima o tome što ti se događa. Nepoželjni sadržaj na internetu možeš prijaviti i Centru za sigurniji internet i policiji na Red button. Možeš ga screenshotati kako bi imala dokaze, a osobu koja ih šalje možeš blokirati. Drži se i sretno!

Ema Luketin