Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

hi imam problema sa školskim kolegama tj u školi nije veliki proble ali kad sam vidjela tvoj video morala sam ti ovo napisati plz neka ovo ostane između nas ovak dečki u mom razredu jako su grubi nisam se više htjela tako igrati i upisala sam se na box koji i dan danas treniram i pitala sam mamu šta da napravim sljedeci put rekla je da i ja vrati ono sto sam dobila imam najbolju prijateljicu u prijateljstvu nije problem nego u dečkima i mene i nju na neki nacin maltretiraju npr ja ne zelim da me neki decko zagrli a oni me uhvate i drze da me zagrli pliz neka ovo ostane izmedu nas jer svi koji trebaju znati znaju sori ovo nije na internetu ali mislim da i to treba prijaviti hvala na slusanju lp Dora ps obozavam te kao youtubericu stvarno si odlična i dajes primjer drugima ii jos nesto ja sam ok ovo je bilo u prvom razredu ali zelim samo odgovor sta da napravim sljedeci put kad mi se to desi bye 😘

dora , 10

Draga dora, hvala ti na javljanju i podršci. Žao mi je što se to događalo tebi i tvojoj prijateljici, ali mi je drago što si se povjerila mami. Ako se to ikad opet ponovi, odmah to reci nastavniku/nastavnici ili svojem/svojoj razredniku/razrednici. Nemoj se upuštati u svađe i sukobe jer se ne moraš spuštati na tu razinu. Dobro je da se znaš obraniti, ali ne upuštaj se u nepotrebne sukobe, nego nasilnike odmah prijavi. Možeš se obratiti i školskom pedagogu/psihologu ili ravnatelju/ravnateljici. Drži se i sretno!

Ema Luketin