Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

Pozdrav moje ime je Magdalena, dolazim iz Hercegovine. Moja priča kreće kada sam išla u osnovnu školu, a nastavlja se i u srednjoj. Ja sam zavrsila srednju školu i ne idem na fax, razlog je strah da se opet ne susretnem sa lošim vršnjacima. Sto se zapravo desilo u osnovnoj školi je zaista bilo strašno za mene. Djeca su me konstantno maltretirala i omalovažavala. Par puta sam išla kod ravnateljice ali nikad ništa nije bilo učinjeno za mene. Svaki mali ili veliki odmor sam bila zaključana u wc-u i plakala. Kad sam došla u srednju mislila sam da je to novi početak, ali sve je postalo još gore. Da skratim, “utuvili” su mi u glavu da sam debela i da treba da smrsam. Iako nisam bila debela, možda koje kilo viska. Ali nakon toliko omalovažavanja počela sam i sama da vidim jako puno mana na sebi. Zadnjih 5 godina (od poč srednje do sada) borim se sa kilama, povraćam hranu, prejedam se dosta i izgubila sam svu kontrolu nad hranom. Sve vise sam nezadovoljnija sobom i nemam samopouzdanje.

Magdalena, 20

Draga Magdalena, hvala ti na javljanju i jako mi je žao čuti kakve je posljedice na tebe ostavilo zlostavljanje. Savjetujem ti da se obratiš svojem/svojoj doktoru/doktorici opće prakse i otvoreno razgovaraš o tome. Oni ti mogu pomoći ili te uputiti specijalistu za poremećaje u prehrani. Nadam se da ćeš ubrzo biti bolje i zavoljeti sebe i svoje tijelo! Imala sam manjak samopouzdanja dosta dugo, i mislim da svi imaju taj problem u nekom trenutku.. Bitno je da shvatiš koliko smo svi zapravo posebni i lijepi, i ne postoji nitko tko je potpuno isti kao mi. Trebamo se prihvatiti, i voljeti, jer nas to čini sretnima! Pozdrave šaljem i sretno!! 🙂 – Ema

Ema Luketin