Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Magic Leon

LEON ZILAVI

Ej imam jedan veliki problem...a to je da i uživo i preko poruka dobivam komentare na temelju svog izgleda.Govore da sam ružna,debela i takve komentare.Počela sam ne jest toliko da dokažem da nisam debela ali ništa i dalje dobivam komentare a nekada od tih istih ljudi dobijem šamar. Moji roditelji ništa ne znaju jer ne želim reći. Ne znam što da radim.

Usamljena, 14

Draga Usamljena, hvala ti što si mi se javila i žao mi je što se tako osjećaš. Potičem te da prije svega obavezno počneš roditeljima govoriti sve što ti se događa. Oni moraju biti upućeni u sve što prolaziš i zato im se moraš povjeriti. Neuravnotežena i nepravilna prehrana mogu dovesti do poremećaja u prehrani koji su ozbiljan problem i zbog kojih možeš završiti na liječenju, zato te potičem i na pravilnu i redovitu ishranu, te na dovoljno fizičke aktivnosti, po mogućnosti na svježem zraku. Ako se nasilje koje navodiš odvija u školi, savjetujem ti da se obratiš svojim nastavnicima, razredniku/razrednici, školskom pedagogu/psihologu ili ravnatelju/ravnateljici. Možeš zamoliti svoje roditelje za podršku pri odlasku u školu na razgovor ili oni mogu otići bez tebe. Što se tiče ružnih komentara na internetu, prijavi ih adminu stranice/platforme na kojoj se nalaze, pošiljatelje blokiraj i ne odgovaraj im, a poruke screenshotaj kako bi imala dokaze. Možeš ih prijaviti i Centru za sigurniji internet i policiji na Red button. Ne dozvoli im da ti sruše samopouzdanje jer dobro znaš da nisi ružna. Nadam se da će se tvoji problemi brzo riješiti. Drži se i sretno, tvoj Leon

Magic Leon