Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

STRUCNJAK

Pozdrav Naime, vec dvije godine netko me pokusava kontaktirati. Prvo je bio skype, tada mail, nakon toga instagram i sada preko neke “dating aplikacije” za koju nisam ni znala da postoji. Sve je krenulo na ljeto 2018 kada sam prvi put naisla na poruku, odnosno “zahtjev” na skype-u. Poruku i zahtjev sam ignorirala. Godinu dana nakon dobila sam mail s istim korisnickim imenom. Zatim su poruke dolazile otprilike jednom mjesecno te sam taj e-mail racun blokirala. U veljaci 2020 godine netko je koristio moj email za izradu snapchat profila. Nakon toga pojavio se profil na instagramu s istim imenom kao i na ostalim mrezama te me zapratio. Sve sam to ignorirala dok mi nije dosla poruka kako taj netko hoce stupiti u kontakt sa mnom preko aplikacije kitefly. Te poruke su uglavnom bile “lijepa” “zgodna” “ukljuci hangouts” i na niti jednu nisam odgovorila, ali ne prestaje. Ova situacija jako djeluje psihicki i fizicki na moje zdravlje. Pa vas molim da me uputite kome da se obratim. Hvala

Laura, 21

Draga Laura, hvala Vam na javljanju i žao nam je što to prolazite. Nitko Vas nema pravo uznemiravati i zato Vam savjetujemo da slučaj prijavite policiji. Blokirajte tu osobu na svim platformama, ali screenshotajte sve dokaze (poruke, profile i obavijest da netko koristi Vašu e-mail adresu) kako bi ih mogli pokazati policiji. Možete ih prijaviti i Centru za sigurniji internet i policiji na Red button, ali možda bi bilo najbolje da se i osobno obratite policiji. Neka barem jedna odrasla osoba u koju imate povjerenja bude upućena u sve što se događa kako ne biste morali sami prolaziti kroz to i kako biste se lakše nosili sa svime. Držite se i sretno!

Pitaj Stručnjaka