Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

Nije ništa baš toliko strašno, ali imam potrebu nekom reći. Radi se o mojoj ekipi iz razreda(uglavnom dečki) koju poznajem dulje od 8 g. I o mojoj novoj ekipi cura sa treninga(družimo se tek oko godinu dana iako se poznajemo duže). Ta ekipa iz razreda stalno trzaju cure i rade lažne profile na ig o njima i takve stvari samo zato što su možda malo drugačije kako bi rekli nisu "kul" i imaju uglavnom drugačiji stil i pritom je neka cura lgbt što im daje više razloga za izrugivanje, a pritom ih uopće ne poznaju. Također u grupi šalju nešto protiv njih ili im se smiju. Ne znam možda su samo ljubomorni zbog toga što sam se počela družiti sa njima i stvarno sam se našla u tom društvu cura te mislim da ce sve prestati kad škola završi i kad svako otiđe svojim putem i iskreno jedva čekam. Ovo me muči već godinu dana i nikako da prestane al evo još tjedan dana do kraja osnovne pa osjećam da će sve prestati.

klara🐝, 14

Draga klara, hvala ti na javljanju i žao mi je što to prolaziš. I ja se nadam da će to sve prestati, ali u svakom slučaju razgovaraj sa svojim roditeljima o tome jer oni moraju znati kroz što prolaziš i s čim se sve nosiš. Što se tiče tih lažnih profila, savjetujem ti da ih prijaviš kako bi ih admini Instagrama uklonili, a nasilje prema tim djevojkama prekinulo. Hvala što mi pišeš i imaš povjerenja u mene! Mislim na tebe i nisi sama! Sretno i drži se 🙂 -Ema

Ema Luketin