Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Magic Leon

LEON ZILAVI

Pozz Leone, pisem ti ovo jer znam da ces mozda i vidjeti moju poruku. Ja idem 7.razred i od tih sedam godina, šest godina me maltretira jedan djecak u razredu, mene i moju najbolju prijateljicu. Stalno nas vrjeđa na racun nasih roditelja, naseg izgleda, mene to apsolutno ne dira. Ja znam da ja nemam problema, al ih zato ima on,to je razlog zašto me ne diraju njegove riječi i postupci. Zelim mu se nekako suprotstaviti ali ne znam točno kako. Nadam se da ćeš mi pomoći. Pozdrav💪🏾💪🏾😃😃.

Ancii , 14

Draga Ancii, hvala ti na javljanju i žao mi je što vam to radi, ali na ovoj platformi se bavimo isključivo cyberbullingom. Svejedno, savjetujem ti da mu se ne suprotstavljaš jer se nema smisla spuštati na tu razinu i upuštati u sukobe koji će samo voditi sve dalje i dublje u nasilje. Radije razgovaraj s roditeljima i zamoli ih da oni odu u školu i razgovaraju s razrednikom/razrednicom ili školskom stručnom službom ili ravnateljem/ravnateljicom o tome kako bi ga se spriječilo da dalje vrši nasilje. Drago mi je da tebe njegove riječi i postupci ne diraju, ali sutra mu žrtva može biti neka osoba koja se s tim neće moći tako hrabro nositi kao ti i čija bi priča mogla završiti kobno. Zato je važno da ga prijaviš upravo ti koja si toliko jaka i snažna, baš zato da bi spriječila njegovo nasilje i prema drugima jednog dana. Nadam se da si me razumjela i da će tebi i frendici ovi savjeti pomoći. Želim ti puno sreće! Tvoj Magic Leon 😊

Magic Leon