Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Magic Leon

LEON ZILAVI

Zdravo Leone nadam se da ces procitati ovo.Ovo je moja prica:Ja cyberrbul dozivljavam skoro svaki dan na instagramu neki ljudi prave fejk profile of mog imena pa meni posalju poruk prijete mi da ce me tuci nege polimit i svasta nesto pusuju I tako.Nadam se da mi mozes pomoc.Unaprijed HVALA!

MarkoVladic, 12

Dragi Marko, hvala ti što si mi se javio i žao mi je što to prolaziš. Pitam se znaju li tvoji roditelji za te prijetnje i psovke, budući da je dobna granica za korištenje društvenih mreža 13 godina. Ako ne znaju, svakako ti savjetujem da prije svega razgovaraš s njima i objasniš im što proživljavaš. Prijetnja je inače kazneno djelo i za nju se osoba koja ju je poslala može sudski goniti, što u slučaju maloljetnih osoba može značiti smještaj u popravni dom ili novčanu kaznu njegovim roditeljima. Potičem te da sve te fejk profile prijaviš i blokiraš, a sve prijetnje koje si dobivao screenshotaš kako bi sačuvao dokaze i pokažeš roditeljima. Prijavi ih i Centru za sigurniji internet i policiji na Red button. Nadam se da će se svi ti problemi rješiti što prije. Tvoj Magic Leon 😊

Magic Leon