Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Magic Leon

LEON ZILAVI

Postovani Leon! Imam 23 godine, uskoro punim 24, te se zelim osvrnuti na proslost kada sam sam bila osnovnoskolka i srednjoskolka. Ti dani su mi ostali, koliko u dobrom, toliko i u losem sjecanju. U osnovnoj i u srednjoj skoli sam bila predmet sprdnje. U osnovnoj su decki iz mog tadasnjeg razreda napravili grupu na Facebooku, te me tamo nazvali "govnom" U srednjoj smo se skoli, na kraju godine, dogovarali oko kostima, te je jedna cura napravila grupu u kojoj su bili svi iz razreda-osim mene. Ja svoje misljenje, osvrt na kostim nisam mogla dati jer sam bila izopcena kao i uvijek. Ovdje sam podijelila samo 2 dogadjaja, no bilo je toga jos, pogotovo u skoli. Osjecaj da si izopcen iz zajednice je sve-samo ne lijep osjecaj. Svjesna sam da postoje djeca koja prozivljavaju slicno ili cak i gore stvari od mene, te bih najradije to iskorijenila jer utjecu na samopouzdanje djeteta jer se nalazi u osjetljivoj dobi, te jos nema izgradjen gard. Meni je osobno trebalo jako dugo. Pozdrav!

Ana, 23

Draga Ana, puno ti hvala što si podijelila svoje iskustvo s nama. Žao mi je što si to prolazila. Slažem se da neuključenost u grupu u kojoj su ostali jako boli, možda i više nego neka uvreda jer nam ostavlja prostor za razmišljanje o razlozima tog isključivanja i to nas izjeda. Drago mi je što si se uspjela izgraditi kao osoba i što je to sada iza tebe! Trudimo se kroz ovaj projekt iskorjeniti baš to isključivanje iz društva, vrijeđanje i sve ono što utječe negativno na jedno dijete ili adolescenta. Hvala ti još jednom što si se javila, budi mi dobro i sretno! Magic Leon 🙂

Magic Leon