Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Ema Luketin

EMA LUKETIN

Zdravo Ema. Već sam ti jednom pisala ovde. Ispričala sam kako je devojčica iz odeljenja precrtala moju glavu na slici i to poslala na Viber grupu. Opet se desilo samo na Tik-Toku. Dve devojcice sa kojima nisam u dobrom odnosu su na slici iz vrtića prešvrljale moju glavu i snimile video. Već sam javila mami i sada se resava. Moje pitanje je zasto se to bas meni desava? Da li cu ja ikada biti normlana i da li će to zauvek ostaviti trag na meni da li će se to stalno desavati? Kako si se ti izborila? Da li te to jos uvek boli? Da li ću ikada vise biti srecna? Hvala ti u napred na odgovoru.

Milica , 12

Draga Milice, hvala ti na javljanju i drago mi je što si se obratila mami i što ona to sad rješava. Lijepo je što ti je takva podrška i što se bori za tebe. S druge strane, žao mi je što ti te djevojčice to čine. Moraš znati da je to njihov problem što se tako ponašaju, a da ti tu nikako nisi kriva. Ti si lijepo odgojena djevojčica, koliko vidim iz tvojih poruka, i ne bi se trebala ničega bojati. Nažalost, neki ljudi su takvi da druge maltretiraju i zlostavljaju, a zašto je to tako – to ne znamo ni mi odrasli. Takve osobe često biraju dobre i drage osobe da bi ih provocirali, pa pretpostavljam da su se zato okomile baš na tebe. Naravno da ćeš biti opet sretna i da ćeš to zaboraviti. Neće ostaviti trag na tebi ako osvijestiš da tuđa zloba pripada drugima, a ne tebi. Ti tu nisi ništa kriva i ne smiješ se zbog njih osjećati loše. One nažalost imaju problem, a ne ti, i nadam se da će ga uspjeti riješiti i da će one također postati dobre kao i ti, te da će ti se ispričati za sve loše što su ti učinile. Sama sebe najbolje poznaješ i nemoj da ti drugi manipuliraju i govore kako bi se trebala oblačiti, što slušati, kako pričati i što čitati. Slušaj svoje srce i budi sama sebi uvijek najbolji prijatelj! Šaljem puuno pozdrava i toplih zagrljaja i nadam se da sam t barem malo pomogla! 🙂 Sretno! -Ema

Ema Luketin