Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

STRUCNJAK

Bok,moja prijateljica ima problema sa rezanjem. Zbog njezine prijateljice koja ide s nama u dramski studio u kazalište. Posvadale su se i zbog toga se pocela rezati.Savjetovao sam joj da posjeti hrabti telefon ili UHO.Rekla je mozda ce. Ja sam jedina osoba koja zna za njezin problem. Volio bih da mi date savjet pa da prenesem njoj. Ovo nemojte nigdje objavljivat plis. Hvala vam ako mi odgovorite.

Ds7b, 13

Dragi Ds7b, hvala ti što si se odlučio javiti i pomoći svojoj prijateljici. Pravi si prijatelj, takav i ostani i budi uz nju jer joj sada treba velika podrška i pomoć. Bilo bi najbolje kad bi i njezini roditelji znali što se događa kako bi joj mogli pomoći i pružiti joj podršku u tome što prolazi i kod kuće. Ovo neće biti nigdje objavljeno, ne brini. Molimo te da ju potakneš da se javi Hrabrom telefonu na anonimnu i besplatnu liniju za djecu na broj 116 111 koja je otvorena radnim danima od 9 do 20 sati. Ako joj bilo lakše tipkati o tome, može se dopisivati s njima putem chata radnim danima od 15 do 19 sati, ali i poslati upit na savjet@hrabritelefon.hr na koji će dobiti odgovor u roku od tri radna dana. Sve je povjerljivo i oko toga se ne mora brinuti. Koliko god da joj je teško, mora skupiti snage i hrabrosti obratiti im se za pomoć. Nadamo se da ćeš ju uspjeti nagovoriti i da će ubrzo sve opet biti dobro. Želimo vam puno sreće u tome!

Pitaj Stručnjaka