Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

STRUCNJAK

Dobar dan! Prolazim kroz puno toga,a izgubila sam povjerenje u ljude! Roditelji su mi uzasni. Ako mi nes smeta ne mogu im prigovorit jer ce se samo izderat na mene i posvadjat cu se sa njima te ce me stavit u kaznu jer se "ne znam" ponasat. Evo vam jedan primjer, jucer sam htjela van,a tata me pitao zasto zelim van,a ja onako tu curu s kojom sam htjela van nisam vidjela oko 3 mj. Sad misle da sakrivam nes npr. kao da dilam drogu il tak nes. Sakrivam od njih to sto se osjecam ko zadnje smece jer nemam povjerenje u njih i nemg im se povjerit. Mama se pocela derat na mene kad sam joj rekla da me maltretiraju u skoli,a ja sam bila sva u suzama. I isto tako kad su u pitanju ocjene na e-dnevniku ona je doslovno rekla da se smatra osobno vaznom da mi njoj moramo rec ocjene ,a ne da ih mora ic gledat na e-dnevnik. Stvarno trebam potrazit pomoc od psihologa ili nekakvog lijecnika te vrste. Nadam se da cete mi odgovorit,hvala i lijep pozdrav! ♡

ana, 15

Draga Ana, hvala ti na javljanju i žao nam je što se tako osjećaš. Na ovoj platformi se bavimo isključivo problemom cyberbullinga i zato ti kao stručnjaci za medije ne možemo davati savjete druge vrste. Svakako se obrati školskom psihologu/psihologinjom ili doktoru/doktorici opće prakse da te uputi dalje ako je to potrebno. Drži se i sretno!

Pitaj Stručnjaka