Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

STRUCNJAK

Poštovani lijep pozdrav . Bila sam u vezi s odredjenim momkom i zbog okolnosti morali smo okoncati taj odnos ( rodjaci smo ) . Međutim, želio je nastavit komunikaciju , a ja nisam pisala . Sinoc se javio i poslao video kojeg je napravio dok ga oralno zadovoljavam , prijetio je da ce ga podijeliti svim prijateljima ..na videu se vidi da je moja kosa da sam ja .. također sinoc je trazio da pisem prljavi razgovor u chatu kako to ne bi podijelio i da uslikam intimnu zonu .. i grudi . Ja sam to napravila .. maltretirao me sa tim razgovorom vracao da pisem po nekoliko puta .. rekao mi da kad dodje opet slijede mi izlasci s njim . Nisam znala sta da napravim da napomenem da sam iz seoske sredine gdje bi objava tih mojih razgovora ili videa bila bas skandal roditelji bi bili uzasnuti . Uzasno se osjecam .. on ima vezu u policiji u mjestu gdje zivimo .. roditeljima ne smijem reci .. Sta da napravim ? Ne zelim izlaziti vise s njim ne volim ga ..ne zelim ni taj sex nije mi do tog .. Molim vas

Cipiripi, 24

Draga Cipiripi, hvala na javljanju! Jako nam je žao što to prolazite. Kao stručnjaci za medije, možemo Vam savjetovati da ga na platformi/platformama na kojima Vam se javlja smjesta blokirate i prijavite. Sačuvajte prepiske razgovora, makar u snimkama zaslona. Također, prijateljski savjet koji Vam možemo dati je da ga ipak prijavite policiji i pokušate ići dalje hijerarhijski ako lokalna policija ne podnese prijavu jer je ovo zaista stravična ucjena i trebalo bi postupati dalje kako bi se zlostavljača zaustavilo. Nadamo se da će sve dobro završiti! Sretno i držite se!

Pitaj Stručnjaka