Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Prije dvije godine preselio sam se u drugi grad i školu. Čim sam došao u razred počeli su me zezati zbog naglaska i to kako se oblačim. Sprdaju me po grupama, osjećam se jadno, a nisam ništa krivo napravio. Ko da svi hoće da se stavi neka moja slika pa ispod napišu da sam dečec sa sela i ostale ružne komentare. Napravili su i video gdje su stavili moje lice na seljaka koji čisti krave. Svi mi se smiju i ne žele se družiti sa mnom. Sjećam da si u videu priznao da si bio depresivan pa pliz pomogni

Domagoj, 13

Hvala što si mi se javio i žao mi je što se takve stvari jos uvijek događaju u školama. Znaj da, nažalost, nisi jedini. Prije svega mislim da bi trebao sve to reći svojim roditeljima koji će ti sigurno znati pomoći. Nakon roditelja, savjetujem da se obratiš i nekome iz škole - razrednici ili ravnatelju. Oni koji su zaslužni za to mogu dobiti opomenu, ukor ili ih čak mogu izbaciti iz škole. Siguran sam da se već dobro zna tko je „zaslužan“ za te stvari. A nakon toga, kad si vec spomenuo depresiju, ja bih ti osobno preporučio da odeš razgovarati sa psihologom kako bi ti čim prije pomogao da se ne osjećaš tako. Meni je to pomoglo pa vjerujem da će i tebi.

Dennis Domian