Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Maša Zibar

MASHIN' THE BEAUTY

Ej Maša, fakat mislim da ti mogu vjerovati i da nećeš ignorirat moje pitanje. Obožavam šminku i često se poslije škole nađem s frendicama pa se šminkamo. Sve je bilo ok dok cure nisu skužile koliko ja imam prišteva. Danas u školi me jedna cura iz razreda stavila na story i napisala da sam odvratna i da tko bi htio poljubiti nešto tak ružno i odvratno. Fotku je vidjelo pola škole i svi me čudno gledaju. Jedan dečko je rekao da bi se on ubio da tak izgleda. Osjećam se užasno i grozno. Kako da maknem sliku? Zašto su takvi prema meni?

Ema, 13

Draga Ema, hvala ti puno na tvom pitanju. Stvarno ćeš s godinama shvatitit da zaista ljepota dolazi iznutra koliko god da si to već sto puta čula, vjeruj mi ja koja imam 30 godina zaista to danas shvaćam što su mi zapravo cijeli život pričali. Akne su nešto poptuno normalno sa 13 godina, svi smo ih imali svi smo to prošli, vjeruj mi proći će brzo, zaboravit ćeš na njih. Što se tiče toga što ti je ta djevojka napravila je potpuno neprihvatljivo i neprimjereno. Ono što ti ja svakako savjetujem da se javiš Snapchatu, prijaviš tu fotografiju kao uvredljiv sadržaj i tražiš da ju maknu sa Snapchata. Ako to i dalje ne uspjeva, obavezno se obrati roditeljima, popričaj s njima. A bilo bi super da se obratiš školskom psihologu zato što on može tu djevojku pozvati na razgovor i zaista joj pokazati koliko je to bilo ružno od nje i može joj zaprijetiti ukorom. Tako da, nisi sama u tome, svi smo tu uz tebe i ako budeš još nešto trebala, tu sam!

Maša Zibar