Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Veronika Rosandić

VERONIKA ROSANDIC

Pozdrav. Zovem se Veronika i imam 20 godina. 2.godina sam preddiplomskog studija njemačkog jezika i književnosti. Moj problem je što nemam samopouzdanja i u velikim skupinama ljudi dosta sam povučena. Također se ponekad osjećam usamljeno i odbačeno smatram da je to posljedica toga što sam u sedmom razredu bila psihički zlostavljana od strane mojih prijatelja to jest najbolje prijateljice koja je uvijek bila lider i popularna, jako smo se posvađale i naravno od tada se sve bilo promijenilo. Djeca me nisu baš podnosila jer sam ispala loša osoba a zapravo to nisam uvijek sam spremna pomoći. Zato i dan danas gdje god da dođem nekako me svega strah i uvijek se osjećam odbačeno. Pogotovo ne volim posjećivati mjesta gdje se kreću velike skupine ljudi, kao da me hvata napadaj panike.Iako imam 20 godina i dalje mi je teško sama sa sobom riješiti probleme. Unaprijed hvala na odgovoru i srdačan pozdrav.

Veronika , 20

Draga Veronika, iskreno mi je žao mi je zbog tvojeg iskustva, no ova platforma služi isključivo za davanje savjeta vezanih uz nasilje na internetu. S drugim problemima ti nažalost ne možemo pomoći. Pokušaj potražiti pomoć psihologa ili neke druge stručne osobe. Želim ti sreću u pronalasku rješenja!

Veronika Rosandić