Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Veronika Rosandić

VERONIKA ROSANDIC

Draga Veronika. Naime, kroz osnovnu skolu su mi se cesto rugali mislim vecina mog razreda. Nitko me skoro nije volio i uvijek su me vrijedali na racun moga izgleda. Bila sam malo punija i to mi je jako smetalo. Uvijek sam pokusavala biti dobra prema svima unatoc svim uvredama koje sam dobivala svakodnevno. Svaki dan sam plakala radi toga ali bilo kako bilo zavrsila sam osnovnu skolu i upisala srednju.Posto idem u gimnaziju ondje nema problematiicne djece ( barem u mojoj skoli). U inat svima sam se odlucila ici na nekakvu djetu i smrsavila sam 12 kg.To je bio veliki uspjeh za mene i stvarno sam bila sretna.Svi su tako dobri prema meni i prihvatili su me sa i bez tih 12 kg viska. ali.. kad te netko vrijeda 24/7 jednostavno izgubis samopouzdanje.Zatvorila sam se u sebe i ne volim se isticati u drustvu i vrlo sam sramezljiva. Strah me da cu reci nesto krivo i da ce mi se opet kao nekada svi rugati. Svi iz moje skole su stvarno dobri ali opet me je jako strah.Kako da steknem samopouzdanje?

Lala, 15

Draga Lala, jako mi je žao zbog tvojeg iskustva. Znam da ti je bilo teško u osnovnoj školi i da imaš ružna sjećanja, ali i sama kažeš da se situacija popravila i da je sada puno bolje. Nemoj se vraćati u prošlost i razmišljati o tome što je bilo već gledaj u budućnost i ono što te čeka. Uvijek možeš razgovarati sa svojim roditeljima ili školskim psihologom koji će ti sigurno dati korisne savjete i pomoći ti da vratiš samopouzdanje. Sretno i samo pozitivno naprijed!

Veronika Rosandić