Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Veronika Rosandić

VERONIKA ROSANDIC

Cijeli grad me ismijava jer sam otvorila yt kanal jer ja to jako zelim i neki ljudi su mi rekli da me vide u tom pa sam otvorila i pocela su ismijavanja otisla sam u grad i pitali su me za sliku iz provokacije i ismijavali,na prvi dan skole neko je u razredu spomenuo moj kanal i izjednacili su mi lajkove s dislajkovima i svaki dan me zezaju cak me i jedan decko udario 3 puta kad bi mi rekao nest za kanal ja bih rekla da gleda svoj zivot i on bi me udario imala sam masnice na ramenu kamo me je lupio.Pisu mi komentare u smislu da se to nikom ne svida i da se ubijem moje roditelje to ne zanima rekli su da sam si sama kriva i nikog nije previse briga za mene cak me i razrednik indirektno provocira za kanal i stavljali su skrinove mog kanala na storye i pisali da sam najveca gradska sramota i napravili su mi meme stranice,pozdrav inace te jako volim gledati😕❤

"Propala youtuberica", 14

Draga moja youtuberice, prije svega, znaj da nisi jedna koja prolazi kroz tako nešto jer ti iz prve ruke mogu potvrditi da sam nailazila i dalje nailazim na svakave osude. Ukoliko je tvoja ljubav youtube i sretna si dok stvaraš sadržaj za youtube, nemoj posustati. Ako te u školi razrednik ne podržava, trebala bi se obratiti psiholozima, pedagozima i ravnatelji škole. To su ozbiljni problemi i škola ih ne smije zanemariti jer se radi i o fizičkom i o psihičkom nasilju. Ako se nalaziš u Hrvatskoj, sve slučajeve nasilja na internetu možeš prijaviti I policiji putem aplikacije Red Buttom koju možeš pronaći na stranicama http://www.mup.hr. Uvijek čuvaj dokaze kako bi ih mogla priložiti prijavi. S obzirom na to da nemaš podršku roditelja, svakako bi se za pomoć trebala obratiti nekoj drugoj odrasloj osobi kojoj vjeruješ i za koju znaš da ti može pomoći. Tu su i stručnjaci kojima se možeš obratiti putem Hrabrog telefona i Centra za sigurniji internet. Pokušaj se okružiti ljudima koji te vole i koji te podržavaju i samo budi pozitivna. Bitno je da na svoj YT kanal ne stavljaš nikakve uvredljive ili neprimjerene sadržaje za koje bi ti kasnije moglo biti žao što se tamo nalaze. Nadam se da sam ti barem malo pomogla.

Veronika Rosandić