Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Veronika Rosandić

VERONIKA ROSANDIC

poštovanje,imam 14 godina i iz Bosne sam.U pubertetu sam.Shvatam da na svakog pubertet drugačije utiče,ali na mene utiče nenormalno loše,a što je najgore ja sam svjesna toga.Gubim ljude i osobe u svom okruženju zbog svog ponašanja,i slabo-emocionalnog stanja.Kada mi neko nešto kaže,u smislu kritike,u smislu nečega što sam loše uradila(da me podstakne da nešto loše radim)poludim.Rekla sam već da sam emocionalno slaba osoba i ne znam kako da to ispravim.Ljudi odlaze od mene zato što većinu stvari kažem kada ne treba.Mama mi je predložila da se obratimo stručnjaku,i naravno posle tog predloga sam pošizila,rekla sam svašta.Mislila sam da moja rodjena majka misli da sam luda,a nisam ni pomislila da želi da mi pomogne.Jer uvijek pomislim na onu lošiju stranu.Samo bih željela da me neko razumije,i da imam bar jednu osobu koja će me shvatiti.Imaš li neki savjet kako da popravim svoje stanje?Hvala Veronika unaprijed💕💕💕💕

unicaaaau, 14

Draga, hvala ti što si s nam se javila. Žao mi je što to proživljavaš i znaj da zaslužuješ dobiti podršku i pomoć. Mislim da svakako trebaš poslušati svoju mamu i otići kod stručnjaka koji ti sigurno može pomoći. Drži se i samo hrabro naprijed.

Veronika Rosandić