Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

STRUCNJAK

Ej ovo je jedan mali problemčić Ja i prijateljica smo napravili fajk insta profil (sad znamo koliko je ovo losa ideja) onako da dobijemo praksu pričanja sa muškima i tako nakon malo vremena odustale smo od ovoga ali meni je bilo dosadno i javila san se jednom muškom mislila sam da je godinu dana mladi sta bi mi bilo mali problem u vezi dosta smo se svađali i oboje smo se zaljubili jedno u drugo.Kad je prijateljica svatila sta se događa napravila je da je otisla u drugi grad i nije mi dala sifru ja san mu se javila ali nije se niti malo slično ponaša sa njom je bio tako nježan i sladak a kad sam mu se ja javila nekoliko mjeseci poslje nikako nismo mogli nac zajednički jezik zamolila san priju da ga doda posto sta zna da sam u njega i sad su postali jako dobri i sad lagano postajem ljubomorna i trebam mali savjet kako da se on opet zaljubi i sa mu ae opet javim a da ne postanem jadna Puno hvala

Mala beba , 16

Draga, žao nam je zbog tvojeg iskustva i situacije u kojoj se nalaziš. Prije svega, budi uvijek oprezna u komunikaciji s nepoznatima preko društvenih mreža - to može biti vrlo opasno. Isto kako ste vi napravile lažni profil, mogao je bilo tko drugi. Tako da je iza slike tog dečka mogla biti neka odrasla osoba koja nema dobre namjere. Također, preporučamo ti da nikada ne ideš sama na susret s osobom koju si upoznala preko interneta. Ne možeš nikada nekoga natjerati da se zaljubi u tebe, to se dogodi samo od sebe. Još si mlada i puno je toga pred tobom! Ovaj dečko, ako te tako brzo zaboravio, možda i nije najbolje rješenje za tebe.

Pitaj Stručnjaka