Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Ovako... Mozda nije bas bullying no maltretiranje je. Prosle godine dosla je u nas razred nova ucenica. Cinila se ok. U to vrijeme ja i moja bivsa bff bile smo nerazdvojne, kao prst i nokat. No nakon nekoga vremena primijetila sam da ta cura "krade" moju tadasnju najbolju frendica od mene. U pocetku sam mislila da mi se samo cini no kasnije, mozda nakon par tjedana, moja naj frendica i ja prestale smo se druziti, njih dvije su se druzile a mene su izostavljale u svemu. Mojoj naj frendici je ta cura govorila sto da mi radi, bacale su stvari na mene, nesto najgore sto su mi mogle napraviti... Stavile su moje sramotne videe na YouTube praveci se da ne znaju tko je to stavio. Prijetile su mi ako se ne dodem druziti s njima da ce pokazati te videe mojim roditeljima i prijateljima... I nakon par dana pocela sam plakati i moja mama je to primijetila, pitala me sto mi je bilo i onda sam joj sve ispricala... Moja mama je kasnije sve rjesila no i dan danas me zadirkuju... Hvala na paznji! ❤️

Hello Kitty, 13

Draga Hello Kitty, prije svega moram reći da je pohvalno što si se ipak na kraju otvorila te priznala mami što te muči. Kad god te nešto muči, sjeti se da uvijek trebaš biti otvorena s roditeljima i tražiti ih pomoć, jer roditelji znaju što je najbolje za nas. Nadam se da ću zadirkivanja sada u potpunosti prestati, a ako to ne bude slučaj, opet se obrati mami i svakako nekome iz škole (razredniku, ravnatelju, psihologu). A što se tiče videa kojeg su objavili na YT, preporučam da ga reportaš, odnosno prijaviš administratorima ili MUP-u putem aplikacije Red Button.

Dennis Domian