Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Krenula sam 7 razred i prije pola godine bila sam zrtva bulinga na internetu su bili moji lazni profili i grupe za tracanje o meni naime treceva jos uvijek ima ali to se nemoze sprjecit naime to je trajalo 1 ipo godinu prvu godinu je bilo samo preko interneta a pola godine fizičko maltretiranje. To je pocelo tako sto smo zavrsili 4 raz i kretali u 5 i mjesali su nas iz 2 razz u 3 (a,b,c) imala sam dosta prijatelja i svi su me volili ali kad sam dosla u 5 sjedila sam sama i tako 1 ipo godinu zatvorena u svoja 4 zida s nikim nisam pricala imala sam jednu najboljolju prijateljicu i jos uvjek je imam i zahvalna sam na tome ona me je poticala ali kada smo se mjesali nju su stavili u a a mene u c i t6 raz sam mislila da ce sve proci ali nije iako ja sebi govorim da nije i dalje je u tih pola godine sam se pokusala objesit rezala sam se pa cak i sada imam oziljke po rukama i tjelu koji su vidljivi. Trebam neki savjet osjecam se drukcije kao da se bojim svakog iduceg koraka. Plz Denis odg..

Petra Stipanović, 12

Draga Petra, vjerujem da ti je teško prolaziti sve što si navela ali prva i najvažnija stvar u ovoj priči je da ne smiješ sebi nauditi. Nitko i ništa nije vrijedno toga! Svakako savjetujem razgovor s roditeljima jer sam siguran da će ti pomoći da sve to prebrodiš. Također, sve to prijavi i školi. Tvoj razrednik će svaki slučaj nasilja prijaviti ravnatelju. Tu su i školski psiholozi kojima se sigurno možeš obratiti za pomoć. Moraš razgovarati s nekim odraslim, nemoj sve to čuvati u sebi. Ako ti je neugodno razgovarati s nekim poznatim, možeš se anonimno javiti Hrabom telefonu i dobiti podršku koja ti treba. Molim te nemoj si više pokušavati nauditi, jednog dana i osnovna škola i svi ti ljudi će jednom biti iza tebe. Pokušaj se okružiti ljudima koji te vole i kojima je stalo do tebe.

Dennis Domian