Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Veronika Rosandić

VERONIKA ROSANDIC

Neka djevojcica od 11 godina mi je danas poslala poruku"au kaka si", na sta sam ja rekla "wtf?" i rekla pogledaj sebe. Na to mi je odgovorila sa "idi dizi noge na buvljaku za 5 dinara". Ja sam na to rekla "jel te majka tako vaspitala". Tada me je blok, pa su moje drugarice njoj napisale poruke tipa zasto si joj to govorila itd. Ond se javila njena sestra rekla da je ostavimo na miru. Posle me je ta djevojcica odblokirala I ja je pitala zasto me je vrijedljala, a ona je rekla"ja Sam se salila nisam htjela da se uvrijedis majke mi" i pitala me jel sad ok I ja Sam joj rekla da nije, pa je ona rekla zasto. Rekla Sam joj da se nesmije ponasati tako jer to previse zaboli na sta je ona rekla cao. Jako me povrijedila.

Boja, 14

Draga moja Boja, žao mi je zbog komentara i ponašanja te djevojčice. takiva ne odgovaraj! Moj je savjet da nikada ne nastavljaš raspravu s takvim ljudima – odmah ju trebaš ignorirati i blokirati. Prije svega, ako već koristiš društvene mreže, svoj profil namjesti na privatno, odnosno da samo osobe koje zaista poznaješ I želiš da te prate mogu vidjeti sadržaje koje ti objavljuješ. Tako ćeš izbjeći ovakve situacije. Znam da takvi komentari bole, i ja se često suočavam s njima. Samo hrabro dalje i nadam se da se to više neće ponavljati!

Veronika Rosandić