Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Već 6 godina u školi nekoliko cura iz mog razreda me izbacuju iz zajedničkih aktivnosti te me iskorištavaju. Dečki iz mojeg razreda mi govore da sam glupača te me preko discorda vrijeđaju jer sam niska te mi govore da se ubijem. Prije mjesec dana su me istukli kod parka iz čistog mira dok sam prolazila sa svojim susjedama i malim psom. Stalno u krevet idem plačući. Nesvjesno te zbog ljutnje sam se počela tući po nogama no prestala sam jer me važna osoba potaknula na to. Prije toga svega nakon nekoliko godina prijateljstva ostavila me najbolja prijateljica nisam htjela ići u školu jer me to sve jako pogodilo. Cyber bulyala me preko snapchata i drugih drugih društvenih mreža. Sad opet razgovaramo no jako teško. Stalno provodim vrijeme učeći ili trenirajući moje pse jako sam vezana za njih te ih jako volim Često razgovaram s mamom no ne želim joj sve reći jer me ne shvaća. Ponekad želim skočiti sa balkona svoje kuće. Neznam što da više radim.

Lana, 12

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Hii Dennis!!! Netrebam nikakav savjet ali ja imam savjet. Dakle od kuda krenuti... bio je jedan dečko u mojoj školi. Nije maltretirao samo mene več i druge ali najviše mene. To je sve trajalo skoro 5 godina dok se sve to nije napokon pritiskom riješilo. Dakle kada je sve počelo imao sam samo 7 godina. Mislio sam da če škola biti moj drugi dom ali mi se samo pomisao na to gadi i sada kada ti ovo pišem i dalje osječam grču želucu.Ne želim ići u detalje ali prepričavati ču okvirno. Nema broja koliko me ta osoba tukla, vrijeđala mene a pogotovo moju obitelj i moju braču,svakoga dana maltretirala i iskorištavala i svake godine tako. Onda je došao 5. razred. Najgore uspomene. Najteži pad. Ta osoba ne da je divljala nego je i napao moju prijateljicu. Svi su govorili zanemari, makni se i odmahivali rukom. Ali kako se maknuti kada te ta osoba prati, guši, ruga ti se... ne mogu dalje pisati imam ograničena slova samo imam veliku pouku: Nikada nemojte šutjeti i trpiti! Pričajte o problemu!!!!!!!

M&M, 13

Dragi M&M, jako mi je žao što si imao takvo iskustvo i što si sve to proživio. Nadam se da se tvoj problem riješio i daje sve iza tebe. Hvala ti na javljanju i na odličnoj poruci za ostale!

Dennis Domian