Pitaj Stručnjaka

strucnjak

U školi me ogovara nekoliko prijatelja ne znam zašto. Čak su napravili grupu gdje me ogovaraju. To sam saznala tako što mi je prijateljica rekla. Više ne želim ići u školu ali me mama i tata tjeraju. Svaku večer kod kuće plačem.

Ani, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

dobar dan kako god, javila sam Vam se zbog jednog razloga...naime u skoli imam jako puno problema od strane djece iz mojeg razreda, neprestano me maltretiraju i rugaju dok nesto ne mogu...ako mi mozete dat savjet bila bi vam jako zahvalna lp.

lorena, 14

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Imam dosta velike probleme i ne znam kako se nosit s time u pitanju je moj razred i grupa na messengeru moj razred je pun narkomana koji puse marihuanu i kad ih u grupi nesto pitam vezano za skolu zeznu me i izbacuju me i vrate nakon nekog perioda lako receno crna ovca sam samo zato sto sam drugaciji od njih imam drugaciji stil oblacenja protiv nasilja sam ne psujem i ne drogiram se kao oni.

Miha, 16

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Dobar dan, danas sam dobila obavjest koja ke potresča meni je svasta dolazilo naprimjer oglasi cura koje traze decka ili koje zele se je**ti neznam kako da drukcije kazem i ka sam to stalno micala i neznam kako naoraviti da mi to ne doslazi i sada mi je doslo da imam neki virus i da ce ove obavjesti biti obavljene na fejzbuk sto sam ja vidjela i neznam kako da to blokiram, strah me jako

Lanaaa, 11

Pitaj Stručnjaka

strucnjak

Bok neznam kako da posaljem ovo veroniki ali evo, jedan moj prijatelj mi je seksualno prjetio, slao mi je ruzne slike i rekao ako ih ne pogledam da ce me silovati tsko se nastavljalo, rekla sam tati i onda sam izbrisala njegov broj i tu aplikaciju, sve se rjesio ali prijatelj je imao 15 god a ja 11 i vise se nikad snjim nisam cula od 2019

Slomnjena, 11

Dennis Domian

DENNIS DOMIAN

Hej Dennis. Ovo nije u vezi mene vec u vezi moje frendice. Ona se pravi da je macka. Tocnije mijauce i ono hkta mislim nezz kako da to nazovem. Pa joj se decki rugaju i oponasaju ju ali onako ruzno. Zaborabila sam reci i da radi nesto s rukama, kao da grebe. I ima malo cudan redosljed rijeci kad prica. Pa zato bas i nema frendica osim mene.

Lenči, 11

Draga Lenči, vrlo je pohvalno što se tako brineš za svoju prijateljicu. No, ovo je platforma na kojoj se bavimo nasiljem na internetu i ne možemo odgovarati na pitanja iz drugih područja. Ako misliš da tvojoj prijateljici treba stručna pomoć, potakni ju da se javi Hrabrome telefonu jer s educiranim savjetovateljima na Hrabrom telefonu može podijeliti sve što ju brine. Može im se javiti na anonimnu i besplatnu liniju za djecu na broj 116 111 koja je otvorena radnim danima od 9 do 20 sati. Ako joj je draže tipkati, može se dopisivati s njima putem chata radnim danima od 15 do 19 sati, ali i poslati upit na savjet@hrabritelefon.hr na koji će dobiti odgovor u roku od tri radna dana. Budi i dalje tako dobra prijateljica!

Dennis Domian